UTRUSTNING

Hydraulkranarna kan utrustas med ett klipphuvud som klipper upp till 20 cm och lägger det klippta trädet i klämbanken. Maskinen kan klippa framför sig och håller fast trädet framför stående tills det läggs i timmerbanken.

Funktionsdelen kan också utrustas med markberedare och högläggare för plansättning. Eftersom maskinen är liten och lätt gör den högen med hjälp av rörelseenergin som uppstår vid framfarten. Till utrustningen finns även frösåningsaggregat, som är synkroniserat med Privarios drivsystem. En Skogis 1000 som ställs i sitt kortaste läge kan kompletteringsså i en plantering eller var som helst i skogen.

Till lastbärardelen finns också ett elektriskt aggregat för spridning av konstgödsel och fröer. Aggregatet arbetar synkront med framdrivningen. Oavsett körhastighet ges önskad giva som kan ändras under gång. Denna utrustning är svårslagen på t ex sådd av betesvallar, grönfoder, konstgödselspridning på lösa och obearbetade områden, kompletteringssådd av gräsmattor samt skogsgödsling.

Funktionsbäraren kan med små förändringar fungera som spårmaskin för tillverkning av längdspår, hundspår, motionsspår, kan dra spårsladd, snöfräs samt utrustas med schaktblad. Den kan även användas på barmark till diverse andra arbetsuppgifter.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0